22 Nisan 2013 Pazartesi
Közlenmiş Patlıcan Ezmesi(mezesi)
Sevgili arkadaşım Aynur'un bizim için yaptığı bu patlıcanlı ezme gerçekten güzel olmuştu. Ellerine sağlık Aynurcuğum.
Malzemeler :
4-5 adet patlıcan
2 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı süt
2-3 diş sarımsak
tuz
az zeytinyağı
Hazırlanışı :
Patlıcanları yıkayıp bir kaç yerden delip közleyiniz.
Fırında közleyecekseniz yağlı kağıt serilmiş tepsiye patlıcanları koyun ve saplarından tutup diğer elinize biraz sıvı yağ alıp patlıcanların her yerine sürünüz. Bir kaç yerinden delip 200 derecede yumuşayana kadar pişiriniz.
Benim fırınımda 40-50 dakikada pişiyor ama siz 25-30 dakika sonra kontrol ederek pişiriniz. Patlıcanların üzerine bastırdığınızda yumuşacıksa çöküyorsa pişmiştir.
Patlıcanları soyup ince ince kıyınız. Derin teflon tavaya unu koyup az zeytinyağıyla kokusu çıkana kadar kavurunuz. Sütü ekleyip karıştırınız ve kıydığınız patlıcanları içine atınız. Rendelenmiş sarımsakları ve tuzunu atıp tadını ayarlayınız. Soğuduktan sonra servis yapınız. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder