14 Nisan 2013 Pazar

Kakaolu Pudingli Bisküvili Pasta







Görümcemin uzun süredir yaptığı çok lezzetli bir pastadır. Ben bu pastanın malzemelerini kendi ağız tadıma göre biraz değiştirerek yapıyorum. Görümcemin yaptığı pasta tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz. 


Malzemeler :

1,5 paket civarı kakaolu pötibör bisküvi(30-45 adet arası bisküvi)(borcamın genişliğine göre kullanılan bisküvi adedi değişiyor)
1 paket kakaolu puding
3,5 su bardağı soğuk süt(2,5 su bardağı puding için,1 su bardağı bisküvileri batırmak için. Bazı pudingler 3,5 su bardağı süt ile pişiriliyor o zaman toplamda 4,5 su bardağı süte ihtiyacınız olacak.)
1 paket sade krem şanti
1/2 paket bitter çikolata

Hazırlanışı :

Pudingi 2,5 bardak sütle pişiriniz. Borcamın içine süte batırılmış kakaolu bisküvi döşeyiniz. Pudingin üçte birini bisküvilerin üzerine sürünüz.

İkinci katına da süte batırılmış kakaolu bisküvi döşeyip kalan pudingin yarısını üzerlerine sürünüz.

Üçüncü katına da süte batırılmış kakaolu bisküvi döşeyip kalan bütün pudingi sürünüz.Dışarıda biraz bekletip soğuması için dolaba koyunuz.

Krem şantiyi bir su bardağı soğuk sütle çırpıp dolaba kaldırınız.(krem şantiyi paketini buzdolabında saklarsanız daha güzel kıvam alır) 

1-2 saat sonra pudingin üzerini çırptığınız krem şanti ile kaplayıp onun da üzerine bitter çikolata rendeleyiniz. 

Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat bekletiniz. Bu pastayı ikram etmeden bir gün önce yapıp buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...