20 Nisan 2013 Cumartesi

Çilekli Muzlu Pasta









Görümcemin yaptığı gerçekten çok lezzetli ve hafif bir pasta. Yapmanızı tavsiye ederim. Aşağıda verdiğim ölçü ile küçük bir pasta oluyor, dokuz dilim çıkıyor ama küçük dilimler eğer kalabalıksanız iki ölçüden yapmanız gerekir. Ellerine sağlık özlemciğim.


Malzemeler :

5 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
1/2 kabartma tozu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı vişne suyu
vanilyalı pasta kreması
1 paket krem şanti
1 adet muz(bir kaç damla limonla karıştırınız)
300 gr. civarı çilek
Ahududulu böğürtlen sosu(üzeri için)

Hazırlanışı :

Yumurtaları ve toz şekeri şeker eriyene kadar mikserle çırpınız. Elenmiş un ve kabartma tozu ve yağ ekleyip mikseri bırakıp spatula ile karıştırınız.

Görümcem kare borcam kullanmış ama siz isterseniz yuvarlak kalıp kullanabilirsiniz. Kalıbı yağlayıp hamuru içine döküp üzerini düzeltiniz. 170 derecede 20 dakika pişirip kürdanla kontrol ediniz. Kürdan hamurlu çıkıyorsa biraz daha pişiriniz. Kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir.

Keki fırından çıkartıp soğuyana kadar bekletiniz. Pasta kremasını arkasındaki tarife göre çırpıp buzdolabına koyunuz. Krem şantiyi bir bardak soğuk sütle çırpıp onu da dolaba kaldırınız. 

Soğuyan keki iki kat olacak şekilde kesin ve vişne suyunu fırça yardımı ile katlara sürünüz. Pasta Kremasını pastanın birinci katına sürünüz. Muzları küçük küçük doğrayıp çok az limonla kırıştırınız ve pasta kremasının üzerini komple kaplayınız. Muzların üzerine yıkanmış ve süzülmüş çilekleri de küçük küçük doğrayıp koyunuz ve krem şantinin bir kısmıyla meyvelerin üzerini kaplayınız.

İkinci katı krem şantinin üzerine koyup pastanın tamamını krem şantiyle kaplayınız ve biraz buzdolabında bekletiniz. Ahududulu böğürtlen sosunu arkasındaki tarife göre pişiriniz ve ara sıra karıştırarak iyice soğuması için bekletiniz. Soğuyan sosu krem şantinin üzerine döküp kürdanla şekil verip buzdolabına kaldırınız. Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...