19 Nisan 2013 Cuma

Hindistan Cevizli Dolgulu Pudingli Kurabiye





Çikolata ve hindistan cevizini sevenler bu tarifi kaçırmasınlar. Çok lezzetli bir kurabiye. Ben bu tarifi kardeşimin eşi Nurten den aldım. Gelinimiz diye demiyorum ama kurabiye üzerine eline kimse su dökemez. Kurabiye, pasta ve kek yapımında bir numara.


Malzemeler :

1 paket bitter çikolatalı puding(pişirilmeyecek)
1 paket oda sıcaklığında margarin
3 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
1,5 su bardağı kek karışımı(hazır kek unu kabartması içinde olan)(kek ununuz yoksa normal 1,5 su bardağı normal un kullanın ama 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya ilave ediniz.)
2 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı :

Yoğurma kabına pudingi pişirmeden toz halinde dökünüz ve üzerine margarin,pudra şekeri, elenmiş kek unu, elenmiş normal un ekleyip güzelce yoğurunuz.

Hamur biraz kum gibi olacak ama yoğurdukça kendini biraz toparlayacak. Kapalı bir kaba koyup buzdolabına kaldırıp yarım saat bekletiniz.

Buzdolabından çıkartıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartınız. Elinizin içinde açıp içine bir çay kaşığı hindistan cevizi koyup uçlarından kapatınız. Çok hafif yuvarlayınız ve üzerine hafifçe bastırınız. 

Hamuru elinizde çok yuvarlarsanız içindeki hindistan cevizleri dışarı çıkar ve hamurun yapışmasını engeller. Bu yüzden iki üç kere elinizin içinde yuvarlayıp üzerine hafifçe bastırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz.

Fırını 180 derecede 15 dakika ön ısıtma yapıp kurabiyeleri fırına verip klasik fırında 180 derecede 25 dakika pişiriniz. 

Kurabiyeler pişer pişmez fırından çıkartınız ve kesinlikle fazla pişirme yapmayınız, yoksa sertleşir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...