22 Nisan 2013 Pazartesi

Yoğurtlu Kabak Salatası



Sevgili Aynur'cuğumun yaptığı pratik ve lezzetli bir meze tarifi daha. Yağda kavrulmadığı için tadı daha hafif oluyor. 


Malzemeler :

2-3 adet kabak
biraz süzme yoğurt
az mayonez
2 dal dereotu
tuz
2-3 diş sarımsak
isteğe bağlı çekilmiş fındık yada ceviz

Hazırlanışı :

Kabakları yıkayıp kabuğunu kazıyıp(soymayınız) rendeleyiniz. Suyunu iyice sıkıp kaba alınız. 

Üzerine süzme yoğurt, mayonez,tuz,ince kıyılmış dereotu ekleyip karıştırınız. 

İsteğe bağlı olarak çekilmiş ceviz ya da fındık karıştırabilirsiniz. Ceviz biraz rengini karartıyor ama fındık karartmıyor. Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...