27 Nisan 2013 Cumartesi

Kıymalı Bezelye Yemeği



Arkadaşlar ben her sene bezelyeleri şoklayıp buzluğa atarım.Size de tavsiye ederim. Bezelyelerin nasıl şoklandığına buradan ulaşabilirsiniz.


Malzemeler :

500 gr. bezelye
100 gr. kıyma
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
karabiber
tuz

Hazırlanışı :

Sıvıyağ da küçük doğranmış soğanları kavururken küçük doğranmış havuçları ilave edip ikisini birden kavurunuz. 

Kıymayı ilave edip onu da kavurup salçayı ekleyiniz. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurup, küçük küçük doğranmış patatesleri de ilave edip 2 su bardağı sıcak su ve bezelyeleri ekleyiniz. 

Suyunu devamlı kontrol edip azar azar su ekleyiniz. Çok sulu yapmayınız. Bezelyeler yumuşayana kadar pişiriniz. Tuz ve karabiber ekleyip tadını ayarlayınız. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...