5 Nisan 2013 Cuma

Zeytinyağlı Biber Dolması


Size daha önce zeytinyağlı kırmızı biber dolması tarifi vermiştim bu da İstanbul usulü zeytinyağlı biber dolması tarifi.


Malzemeler :

750 gr. dolmalık biber
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet büyük kuru soğan
1 türk kahvesi fincanı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tarçın
1/2 türk kahvesi fincanı helva fıstığı
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı domates püresi yada suyu
tuz

Hazırlanışı :

Kuş üzümlerini suya koyup biraz bekletiniz. Teflon tavada minik minik doğranmış soğanları zeytinyağıyla kavurunuz ve pirinçleri ilave edip 1-2 dakika da onları kavurup üzerine 1 su bardağı sıcak su koyunuz. Süzdüğünüz kuş üzümlerini, kara biberi,naneyi,tarçını,helva fıstığını,toz şekeri ve domates suyunu da ilave edip hepsini güzelce karıştırıp tadını ayarlayınız. 

Baharatları ilave ederken pirinç zaten suyunu çekmiş oluyor altını kapatınız. Biberlerin saplarını bastırıp çevirerek  çıkartıp içini ve dışını yıkayınız. 

Hazırladığınız pirinçlerle biberlerin içini bastırmadan doldurunuz. Biberleri teflon tencereye dizip üzerlerine az tuz ve az şeker atıp biraz zeytinyağı gezdiriniz ve 2 su bardağı sıcak su ilave ederek pişiriniz(tencerede boşluk kalır ve iç malzeme biterse boş biber koyup denge sağlayabilirsiniz). 

Suyu az gelir ve biberleriniz pişmezse azar azar sıcak su ilave ediniz. Piştiğinde tamamen yağına kalması lazım. Biberleri kapaklı bir borcama yerleştirip kapağı kapalı olarak soğutunuz. Kapağı açık olarak soğutursanız pirinçler kurur. Soğuk ya da ılık olarak servis yapınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...