28 Nisan 2013 Pazar

Pankek Tarifi



Arkadaşlar pankek yaparken sakın krep yaptığınız zamandaki gibi havada çevirmeye kalkmayın parçalanır. Spatula ile alıp çeviriniz. 



Malzemeler :

2 yumurta
2 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tepeleme tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı :

İki şekilde yapabilirsiniz. 

1-)Yumurtalarla şekeri rengi açılana kadar çırpınız.

Sıvı yağ ve süt ekleyiniz. Elenmiş un,kabartma tozu ve tuz ekleyip biraz karıştırıp mikserle 20 saniye kadar çırpınız. 

2-)Vaktiniz yoksa bütün malzemeleri derince bir kaba koyup mikserle çırpınız.

Birinci şekilde yaparsanız pankekleriniz biraz daha fazla kabarır ama iki türlüde tadı aynı oluyor. 

Teflon tavada yapacaksanız tavayı iyice kızdırıp, peçeteyle ya da fırçayla yağlayıp bir kepçe harçtan dökünüz. Hamur kendiliğinden yayılacaktır. Krep kadar büyük olmayacak, daha küçük olacak.

Döküm tavada yapacaksanız yağlamanıza gerek yok ama tavayı çok iyi ısıtınız.

Pankekler göz göz olmaya ve katılaşmaya başladıysa çevirebilirsiniz. Zaten kıvama gelmemişse çevirirken hamurunuz akma yapar.

Spatula ile altını kontrol ediniz,kızarmışsa spatula ile alıp diğer tarafını çeviriniz. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...