4 Nisan 2013 Perşembe
Kıymalı Pırasa Yemeği
Malzemeler :
500 gr. pırasa
1 adet kuru soğan
100 gr. kıyma
1 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
tuz
Hazırlanışı :
Pırasaları güzelce yıkayıp su dolu kabın içine atınız. Tencereye biraz sıvı yağ koyup minik minik doğranmış soğanları ekleyip kavurunuz.
Havuç'u soyup uzunlamasına dörde bölüp küçük küçük doğrayıp bir dakikada onu da kavurup salçayı ilave ediniz. Salçayı da kavurduktan sonra suyun içindeki pırasaları süzüp tencereye atınız ve birer bardak birer bardak sıcak su ilave ederek pırasalar yumuşayana kadar pişiriniz.
Piştiğinde çok sulu olmayacak ama suyunu da tamamen çekmemiş olacak. Tadını ayarlayıp altını kapatınız. Yerken isterseniz limon da sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder