5 Nisan 2013 Cuma

Salçalı Ispanak Yemeği



Salçalı ıspanak yemeği pirinçli yapılır ama ben sade sevdiğim için pirinç eklemedim. Siz nasıl isterseniz öyle yapabilirsiniz. Ispanağı sulu yemek olarak sevmiyorsanız yumurtalı olarak yapabilirsiniz.



Malzemeler :

1 kg. ıspanak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı pul biber
biraz karabiber
tuz

Hazırlanışı :

1 kilo ıspanağı doğrayıp büyükçe bir kaba atın ve üzerlerini geçecek kadar su koyup 3 yemek kaşığı tuz atınız(tuz kumun daha çabuk dökülmesini sağlayacaktır) ve biraz bekletiniz.

Ispanakların hiç kumu kalmayacak şekilde 3-4 defe suyunu değiştiriniz. Her defasında tuz atmanıza gerek yok ilk suyuna atmanız yeterlidir. Kumu kalmayınca süzgeçe alıp süzdürünüz.

Tencereye minik minik doğranmış soğanları koyup sıvı yağla biraz kavurunuz ve salçayı ilave edip biraz daha kavurunuz. Ispanakları ve pirinçleri ekleyip kapağını kapatınız. Ara sıra karıştırak pişiriniz. Altını çok açmayınız. Hiç su koymadan kendi saldığı suyla pişmesi lazım ama suyu az gelirse bir çay bardağı sıcak su ilave ediniz. Pul biber, kara biber ve tuzunu atıp tadını ayarlayıp altını kapatınız. Tavuk bulyon kullanıyorsanız içine bir adet atabilirsiniz. Oldukça lezzetlendiriyor.

Ispanağı servis yaparken isterseniz üzerine sade yada sarımsaklı yoğurt koyabilirsiniz. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...