27 Nisan 2013 Cumartesi

Yumurtalı Taze Fasulye



Fasulyeyi sulu yemek olarak çok fazla sevmediğim için genelde kavrulmuş fasulyeyi tercih ediyorum. Sizde bu şekilde deneyebilirsiniz. Çok lezzetli oluyor. Yanında da mutlaka turşu yerim. Bir de ben her sene fasulyeleri de şoklayıp buzluğa atırım. Yemek yaparken zaman kazandırıyor ve kışın lezzetli fasulye yiyoruz. Fasulyelerin nasıl şoklandığına buradan ulaşabilirsiniz.


Mutfak nameleri :

500 gr. taze fasulye
1 adet kuru soğan
3-4 adet yumurta
karabiber
tuz

Hazırlanışı :

Tencereye biraz su koyup kaynatın ve yıkayıp ikiye yada üçe böldüğünüz fasulyeleri haşlayınız. 

Haşlanan fasulyeleri süzgeçe alıp süzünüz. Derin bir teflon tavada ya da tencerede küçük doğranmış soğanları biraz sıvıyağla kavurunuz. Fasulyeleri ilave edip onları da kavurunuz.

İyice kavurulan fasulyelerin üzerine tuz ekleyiniz. Yumurtaları kırıp karıştırınız ve karabiberi ekleyiniz. Tuzunu ayarlayıp altını kapatınız. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...