6 Nisan 2013 Cumartesi

Sadrazam Lokumu






Komşum Hüsran dan aldığım bu tarif çok lezzetli ve hafif bir tatlıdır. Komşum oldukça marifetlidir. Yapmanızı tavsiye ederim.


Malzemeler :

5 yumurta
2 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı ılık süt(keki ıslatmak için)
2 çay kaşığı toz şeker(ılık süte karıştırmak için)
Bolca hindistan cevizi(lokumu bulamak için)

Kreması İçin :

2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket margarin

Hazırlanışı :

Önce kremasını yapınız. Yarım paket margarini teflon tavada eritip üzerine un,şeker ve sütü ilave ediniz. Krema haline gelinceye kadar devamlı karıştırarak pişiriniz ve göz göz olunca altını kapatıp soğuması için kenara alınız.

Yumurtaları ve şekeri mikser kabına alıp şeker eriyene kadar çırpınız. Elenmiş un ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ilave edip bir dakika daha çırpınız. 

Borcamın en büyük boyu olan(27x40 ölçülerinde) dikdörtgen tepsinini yağlayıp karışımı içine dökünüz ve eşit şekilde yayınız. Tepsinin altına bir kaç defa vurup içindeki havanın çıkmasını sağlayınız.

Soğuk fırında 160 derecede üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriniz. Pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol ediniz. Kürdan temiz çıkarsa tepsiyi fırından çıkartıp soğuyana kadar bekletiniz.

Keki sekiz eşit parçaya kesiniz ve her bir parçayı enlemesine ikiye keserek inceltiniz. Sarılacağı için kalın olmaması gerekiyor. Sekiz parçadan onaltı adet lokum çıkıyor.

2 su bardağı sütü ılıtıp içine 2 çay kaşığı toz şeker atıp karıştırınız. İsterseniz bir bardak bir bardak olarak ılıtabilirsiniz. O zaman bir su bardağı ılık sütün içine bir çay kaşığı toz şeker atınız. 

İncelttiğiniz keklerin her birini 2-3 çorba kaşığı ılık sütle  ile ıslatıp arasına bir yemek kaşığı soğumuş krema koyunuz ve rulo yapınız. Yalnız, keki sütle ıslattığınız için parçalanabilir, hiç önemli değil çünkü rulo yaptığınız lokumu elinizin içine alıp hafifçe üzerlerine bastırdığınızda tekrar yapışacaktır. 

Lokumun her tarafını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alınız ve buzdolabına koyup tamamen soğuyunca servis yapınız. Afiyet olsun. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...