20 Nisan 2013 Cumartesi

El Açması Patatesli Börek





Dün akşam görümcem de yediğim el açması börek gerçekten çok lezzetliydi.  Böreğin peşine de kendi yaptığı yaş pastayı getirince fırsatı kaçırmadım hemen tarifini alıp sizlerle paylaşmak istedim. Ellerine sağlık Özlemciğim. Haftaya yeni tarifler bekliyorum.


Malzemeler :

6-7 su bardağı elenmiş un (unu ölçmemiş tahmini olarak söyledi)
2 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı tepeleme yoğurt
2 su bardağı su
tuz
200 gr. civarı tereyağı (isterseniz yarısını tereyağı, yarısını da margarin yada sıvı yağ kullanabilirsiniz)

İç Malzemesi :

5-6 patates
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber

Hazırlanışı :

Patatesleri yıkayıp düdüklüye koyup haşlayınız. Sıcakken ezip püre haline getiriniz. Teflon tavada biraz sıvı yağla minik minik doğranmış soğanlar kavurup, ezilmiş patatesleri de ilave edilip ikisini beraber biraz daha kavurunuz ve altını kapatınız. Tuz ve karabiber atıp tadını ayarlayınız.

Yoğurma kabına yoğurt,tuz,2 bardak su ve 4 bardak elenmiş unu koyunuz ve karıştırınız. Geri kalan unları yavaş yavaş ilave edip hamuru kıvama getirene kadar yoğurunuz. 20 bezeye ayırıp en az 20 dakika dinlendiriniz.

Yağları kızdırmadan eritip soğutunuz. 9 adet bezeyi aralarına birer çorba kaşığı yağ dökerek kahvaltı tabağı büyüklüğünde açınız.  9.bezeye yağ dökmeyip hepsini birden tepsiden biraz daha büyük açınız ve yağlanmış tepsiye yayınız. 

Patatesleri açtığınız hamurun üzerine yayınız. Geri kalan 11 adet bezeye de 9 adet bezeye yaptığınız işlemin aynısını yapınız. 11 adet bezenin aralarına birer tereyağı döküp kahvaltı tabağı büyüklüğünde açıp 11. bezeye yağ dökmeyip hepsini birden tepsi büyüklüğünden çok az daha büyük açınız. 

Patateslerin üzerine yufkayı büzerek yayınız. Üzerlerine yağ gezdirip 180 derecede turbo da 25 dakika civarı pişiriniz. Altı ve üzeri kızarmış sa pişmiş demektir. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...