14 Nisan 2013 Pazar

Yeşil Mercimek Yemeği



Kış aylarının en sevilen yemeği olan yeşil mercimek bağışıklık sistemimizi oldukça kuvvetlendirip enerji verir. Emziren anneler için bol süt yapar ve kansızlığa iyi gelir.


Malzemeler :

2 su bardağı yeşil mercimek
100 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
kara biber

Hazırlanışı :

Mercimeği yıkayıp düdüklüye koyunuz. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika haşlayıp süzünüz.

Tencereye biraz sıvı yağ ve minik minik doğranmış soğanları koyup kavurunuz. Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı ilave edip kavurup salçayı ekleyiniz. Salçanın kokusu çıkınca 2 su bardağı kaynar su koyup süzülen mercimekleri ilave ediniz. 

Mercimeklerin suyunu ayarlayıp tuz ve karabiber ekleyiniz. Çorba gibi çok sulu yapmayınız. Kısık ateşte 5-10 dakika pişirip altını kapatınız. 

Mercimek yemeğinin yanında kuru yada taze soğan ikram ediniz. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...