19 Nisan 2013 Cuma

Güveçte Etli Nohut Yemeği



Nohut yemeklerine kıyma yerine kemikli et kullanmayı tercih ederseniz yemeğin tadı daha lezzetli olur.


Malzemeler :

250gr. kemikli et
2-3 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
tuz

Hazırlanışı :

Nohutları yıkayıp üzerini üç parmak geçecek kadar su koyup içine tuz atınız ve sabaha kadar bekletiniz. Sabah iyice yıkayıp düdüklüye koyup haşlayıp süzünüz.

Kemikli Etleri düdüklüye koyup üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup 20-30 dakika civarı haşlayınız ve etlerin pişip pişmediğini kontrol ediniz. 

Güveçte minik minik doğranmış soğanları biraz sıvı yağ ile kavurunuz ve haşlanan kemikli etleri ilave edip iki dakika da onları kavurup domates salçasını koyunuz. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurup biraz sıcak su ilave ediniz ve haşlanmış nohutları içine atıp kısık ateşte 10 dakika pişiriniz. 

Yemeğin tuzunu ve suyunu kontrol edip altını kapatınız. Çok sulu yapmayınız. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...