5 Nisan 2013 Cuma

Yumurtalı Ispanak Kavurması


Görümcemin yaptığı lezzetli bir yemek. Ispanağı sulu yemek olarak sevmiyorsanız yumurtalı olarak yapabilirsiniz oldukça lezzetlidir. Ellerine sağlık özlemciğim.


Malzemeler :

1 kg. ıspanak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
biraz karabiber
tuz
4-5 tane yumurta

Hazırlanışı :

Ispanağı doğrayıp su dolu büyükçe bir kaba koyunuz. Kumu tamamen akana kadar 3-4 kere yıkayıp suyunu değiştiriniz. Kapta kum tamamen kalmayınca süzgeçe alınız.

Teflon tavada minik minik doğranmış soğanları 1 çay bardağı sıvı yağla kavurunuz. Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar onu da kavurup ıspanakları içine atınız. Altını biraz kısıp ara sıra karıştırarak kapağı kapalı olarak pişiriniz. 

Suyunu tamamen çekip yağına kalınca pul biber ve tuz atınız. Biraz kavurup kıracağınız yumurta sayısına göre ıspanakların arasına kaşıkla boşluk yapınız. Yumurtaları boşluklara kırıp çok hafif dağıtınız ve tadını kontrol ederek üzerlerine biraz daha tuz ve kara biber ve çok az pul biber atınız. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...