14 Mart 2013 Perşembe

Karnıyarık




Bugün biraz rahatsızdım Ülkü hanım hemen imdadıma yetişti, sağ olsun yemeklerimi yaptı. Yine hızır acil servis gibiydi. Ellerine sağlık.


Malzemeler :

5 patlıcan
250 gr. kıyma
1 adet soğan
4 büyük domates(ya da domates püresi)
Biraz maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı :

Patlıcanların saplarını yaklaşık 2 cm. kalacak şekilde kesip yaprak kısımlarını temizleyiniz. Sap kısmında ve altında biraz    pay bırakarak soyup bol tuzlu suya atınız.

Patlıcanlar tuzlu suda beklerken iç malzemeyi yapın. soğanı minik minik doğrayıp kavurun. Kıymaları ilave edip onları da kavurun. Üç domatesi robotta çekip ilave edin. Hepsi güzelce kavrulunca tuz,karabiber ve minik doğranmış maydanoz ilave edip altını kapatınız.

Patlıcanları tuzlu sudan çıkartıp iyice yıkayınız ve domatesin bir tanesini ortadan ikiye kesip patlıcanların üzerlerine sürünüz(bu işlem daha güzel kızarıp renk almaları için). 

Birazda bu şekilde bekletiniz. Kızartacağınız zaman havlu kağıtla patlıcanların üzerlerindeki domates sularını siliniz

Patlıcanları bir taraftan bıçakla kesip sıvı yağda çevirerek kızartınız. İçine iç malzeme doldurup üzerine dilimlenmiş domates isterseniz bir dilimde biber koyunuz. 

Patlıcanları fırın tepsisine yerleştiriniz biraz sıcak su ilave edip aralarına çok az tuz atınız.Fırın tepsisini alt göze yerleştirip 200 derecede suyu kaynayana kadar yani 10-15 dakika civarı pişirip sonra 180 dereceye düşürüp pişiriniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...