7 Mart 2013 Perşembe

Muzlu Kakaolu Rulo Pasta











 Üstteki resimlerdeki rulo pastayı kalabalık misafirim geleceği için iki ölçüden yaptım ve üzerine bol hindistan cevizi ekledim, ama alt resimdeki rulo pastayı tek ölçüden üzerine çikolata sosu döküp rendelenmiş şekerle süsleyerek yaptım.





Malzemeler :

2 yemek kaşığı sade kek karışımı un(kabartma tozu içinde)
2,5 yemek kaşığı kakao
1 türk kahvesi fincanı şeker
5 yumurta
1 paket vanilya

İç Malzemesi :

1 paket muzlu crem ole
1 adet doğranıp üzerine bir kaç damla limon sıkılmış muz

Üzeri İçin :

Hindistan cevizi,çikolata sos yada krem şanti den biri

Hazırlanışı :

Önce kremayı arkasındaki tarife göre çırpıp buzdolabına kaldırın, kek pişene kadar kalsın.

Yumurta sarılarını ve aklarını ayırınız. Yumurta sarılarının içine şekerin 2/3 ünü koyup rengi açılana kadar (mayonez rengi olana kadar) çırpınız.

Ayrı bir kapta vanilya,elenmiş un ve elenmiş kakaoyu karıştırıp yumurta sarılarının içine ilave ediniz. Bir dakika mikserle çırpıp daha sonra spatula ile karıştırınız.

Yumurta aklarını ayrı bir kaba koyup içine bir tutam tuz atıp mikserle çırpınız. Çırpmaya devam ederken kalan şekeri ilave ediniz. Yumurta aklarını çok iyi çırpmanız lazım, krem şanti gibi olacak kabı ters çevirince düşmeyecek.

Üç kaşık yumurta akı alıp sarılarının içine yavaşça spatula ile karıştırınız. Saat yönünde sağdan sola ve aşağıdan yukarıya doğru. İyice karıştırdıktan sonra diğer yumurta aklarını da ilave edip onları da söndürmeden iyice karıştırınız.

Pastayı yukarıdaki ölçüden yapacaksanız borcamın en büyük dikdörtgen kabına yağlı kağıt serip keki üzerine dökünüz ve altına bir kaç defa vurup sallayınız. 

Yukarıda verdiğim ölçüyü ikiye çıkaracaksanız büyük tepsi fırınında pişiriniz.

Fırını 200 dereceye getirip 15 dakika ön ısıtma yapınız ve tepsiyi fırına verip yaklaşık 10-15 dakika civarı pişiriniz. Kekin pişip pişmediğini 10 dakika dan sonra kürdan batırarak kontrol edin, temiz çıktıysa pişmiştir hemen fırından çıkarınız. Sakın fazla pişirmeyiniz.

Masaya tepsi büyüklüğünde yağlı kağıt serip üzerine 2 tatlı kaşığı kakao ve pudra şekeri eleyiniz. Fırından çıkarttığınız keki hemen bu yağlı kağıdın üzerine ters çevirip pişirdiğiniz yağlı kağıdı dikkatlice kek den ayırınız.

Keki hemen rulo yapıp tekrar açıp içine 5-6 kaşık krema sürüp tekrar rulo yapıp soğuyana kadar bekletiniz.

Soğuyunca ruloyu açıp içine bol krema sürüp doğranıp üzerine az limon sıkılmış muzları sıralayınız ve tekrar rulo yapınız. Yağlı kağıda sarıp bir gece buzdolabında bekletiniz.

Ertesi gün çıkartıp üzerine istediğiniz gibi süsleyiniz. İsterseniz üzerine çikolata sosu dökebilir yada kalan kremadan sürüp kremanın üzerine bol hindistan cevizi dökebilirsiniz. İsterseniz krem şanti çırpıp onunla kaplayabilirsiniz. Gönlünüze kalmış. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...