3 Mart 2013 Pazar

Sade Krep





Sabah kahvaltılarında kolaylıkla yapabileceğiniz bal, reçel yada peynirle tüketebileceğiniz bir tat.



Malzemeler :

2 su bardağı süt
1 su bardağı elenmiş un
1 yumurta
bir tutam tuz
bir tutam şeker

Hazırlanışı :

Hamur çırpma kabına süt,elenmiş un,yumurta,tuz ve şekeri koyup tortu kalmayacak şekilde çırpınız.

Krep tavasını peçeteyle yada fırçayla hafif yağlayıp bir kepçe krepten dökünüz ve tavanın her tarafına yayınız.

Kenarlardan kızarmaya başlayınca tavayı hafifçe sallayarak krepin yapışmamasını sağlayın .Çevire biliyorsanız krepi havaya atarak arkasını çeviriniz, atarak çeviremiyorsanız spatula yardımıyla arkasını çeviriniz. Arka tarafı bir dakika gibi çok kıssa zamanda pişiyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...