6 Mart 2013 Çarşamba

İki Renkli Bisküvi






Bu iki renkli bisküviyi eminim beğeneceksiniz. İçine rendelenen limon kabuğuyla farklı bir aroma tadı alacaksınız.


Malzemeler :

2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta 
150 gr. oda sıcaklığında margarin
1 tatlı kaşığı kakao
1 çay kaşığı tepeleme vanilya
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı :

Yoğurma kabına kakao hariç elenmiş un,pudra şekeri, yumurta, oda sıcaklığında margarin, vanilya,kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini koyup güzelce yoğurunuz. 

Hamur önce kum gibi olup sonra kıvama gelecektir. Kıvama gelince iki ye ayırınız. Bir parçasını olduğu gibi bırakıp diğer parçasına kakaoyu ekleyip iyice yediriniz. 

İki hamuru da merdaneyle ayrı ayrı yaklaşık 20x30 ebatlarında dikdörtgen şeklinde açınız ve üst üste koyunuz. Merdaneyle çok bastırmadan hafifçe üzerinden geçiniz. Uzun tarafından sıkı bir rulo yapınız. 

Ruloyu en fazla 1cm  genişliğinde olacak şekilde dilimlere ayırınız. Keserken şekli bozulabilir elinizle düzeltip yuvarlak olmalarını sağlayınız. Dilimlediğiniz bisküvilerin üzerilerine bardak altı gibi düz bir şeyle hafifçe bastırıp biraz daha incelmelerini ve büyümelerini sağlayınız.

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştiriniz. Fırını 180 derecede 15 dakika ısıtıp bisküvileri fırına veriniz ve 180 derecede pembeleşme den ortalama 25 dakika pişirip hemen çıkarınız. Pişirme süresi her fırında farklılık gösterebilir,pişirme süresini siz ayarlayınız. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...