8 Mart 2013 Cuma

Yeşil Mercimekli Milföy Sepet Böreği






Çıtır çıtır ağızda dağılan lezzetli ve yapılışı da oldukça kolay bir börek.


Malzemeler :

20 adet milföy hamuru (1 paket)
1,5 su bardağı yeşil mercimek
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı sıvı yağ
karabiber
tuz
50-60 gr. kıyma
yumurta sarısı
çörek otu

Hazırlanışı :

Yeşil mercimekleri pişene kadar haşlayıp ve süzün. Süzgeçte bekletin iyice süzülsün.

Teflon tavada sıvı yağla minik minik doğranmış soğanı kavurup kıymayı ilave edin. Kıymayı da kavurup yeşil mercimekleri ilave edip biraz daha kavurun. Karabiber ve tuz atıp tadını ayarlayın ve altını kapatın.

Milföyler yumuşayana kadar bekletin yoksa kırılır. 

Dikdörtgen milföyleri, arasındaki çizgiden ikiye kesin iki ayrı kare olsun. Yani 20 adet milföy den 40 adet börek çıkacak.

Milföyleri merdaneyle tek tek 1 yada 2 cm. kadar büyütün.
Kenarlarından birer cm aralıklarla 3 cm uzunluğunda kesikler yapın. Sağdan en üsteki ile sağdan en alttakini uç uca birleştirin,soldan en üsteki ile soldan en alttakini de uç uca birleştirin.İki uç birleşince ortası dikdörtgen çanak gibi olacak. 

Çanağın içine mercimekli içi doldurup bir sağdan bir soldan alıp hafif bastırarak uçlarını birleştirin, örgü gibi duracak. 

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu atın.

Fırını 180 derecede 15 dakika ön ısıtma yapıp tepsiyi fırına verin. Altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...