17 Mart 2013 Pazar

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası



Kış aylarında çok fazla içilen bir çorba daha. Hem soğuk algınlığına iyi gelir hemde çocuklar için besleyici bir çorbadır.


Malzemeler :

1/2 adet kemiksiz tavuk göğsü 
1 çay bardağı arpa yada tel şehriye
biraz maydanoz
tuz

Terbiyesi için :

2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1/2 limon

Hazırlanışı :

Tavuk göğsünü orta boy bir tencerede az tuzla haşlayınız ya da düdüklü tencereye koyup 2,5 litre su ekleyiniz.

Düdüklüden hava çıkmaya başladıktan sonra 25-30 dakika pişiriniz. Tavuğun suyunu orta boy bir tencereye alıp içine şehriyeleri atınız ve bir bardak daha sıcak su ekleyiniz. 

Tencerede toplam 2,5 litre kadar su olacak.

Tavuk kokusu sizi rahatsız ediyorsa pişirirken içine soyulmuş ve dörde bölünmüş kuru soğan koyup piştikten sonra içinden alıp atabilirsiniz. Bu tavuğun kokusunu alacaktır.

Tavuk göğsünün yarısını(didiklenince yaklaşık bir su bardağı kadar olacak) minik minik didip tencerenin içine atınız. Derin bir kapta un, yoğurt,yumurta ve limon suyunu karıştırıp oda sıcaklığında bir çay bardağı normal su ilave edip el blendırıyla çırpınız. Tencereden de iki kepçe kaynar su ilave edip tekrar çırpınız(boza kıvamına gelecek).

Hepsini birden tencerenin içine kepçeyle karıştırarak yavaş yavaş dökünüz ve kaynayana kadar karıştırınız. Kaynamaya çıktığı zaman altını kısıp 10 dakika daha kaynatınız. 

Maydanozları minik minik doğrayıp tencerenin içine ilave edip tuzunu kontrol ederek ağız tadınıza göre ayarlayınız.

Çorba gözünüze katı gelirse biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz. Servis yaparken kasenin içine limon sıkıp üzerine az karabiber atınız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...