29 Mart 2013 Cuma

Kısır Tarifi



Bugün görümcemin yaptığı lezzetli kısırının tarifini vereceğim. Hızımı alamadım iki büyük kase yedim. Ellerine sağlık Özlemciğim. Kalabalık değilseniz aşağıda verdiğim ölçünün yarısından yapabilirsiniz. İki su bardağı ince bulgurdan(yaklaşık 300 gram) yapabilirsiniz. 


Malzemeler :

500 gr. ince bulgur
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı domates salçası(biber salçası koymak isterseniz 1 yemek kaşığı kadar domates 1 yemek kaşığı kadar da tatlı biber salçası koyabilirsiniz)
2 diş sarımsak
1 büyük soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
250 gr. kornişon turşu(salatalık turşusu)
1/2 demet taze soğan(seviyorsanız bir demet koyabilirsiniz)
1/2 demet maydanoz
5 yaprak kıvırcık
tuz
limon
sumak
domates(isteğe bağlı)


Hazırlanışı :

Bulguru Yoğurma kabına alıp üzerini geçecek kadar kaynar su dökün ve ağzını kapatıp demlenmesi için bekletiniz.

Minik minik doğranmış soğanı bir çay bardağı sıvı yağla tavada kavurup rendelenmiş sarımsağı ekleyiniz. Salçayı da ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediniz.

Dinlenen ve şişen bulgurların içine kavurduğunuz salçalı soğanı ilave edip iyice karıştırınız. Bulgur soğuyana kadar bekleyiniz.

Soğuyan bulgurun içine karabiber, pul biber, kimyon,tuz, sumak ve limon koyunuz. Salatalık turşularını, taze soğanları,maydanozları ve kıvırcık yapraklarını minik minik doğrayıp onları da bulgura karıştırınız. Tadını ayarlayınız kısır kuru gibi gelirse çok az daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Domatesli kısır seviyorsanız bir domatesin kabuğunu soyup çekirdek kısmını da çıkardıktan sonra minik minik doğrayıp ekleyebilirsiniz. 

Domates kısırı sulandırdığı için içine karıştırmayıp kaseye kısırı koyduktan sonra kabukları soyulup minik minik doğranmış domatesleri kasenin en üstüne koyup servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...