Malzemeler :
1 adet orta boy karnabahar
150gr. kıyma
1,5 yemek kaşığı salça
1 kuru soğan
az karabiber
tuz
2 adet şeker
Hazırlanışı :
Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp yayvan bir tencereye koyup 10 dakika haşlayınız. Suyunu süzüp sapları aşağıya bakacak şekilde tencereye diziniz.
Teflon tavaya soğanı minik minik doğrayıp sıvı yağda kavurunuz. Kıymayı ilave edip onu da kavurup üzerine salçayı ekleyiniz. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurup 2 bardak sıcak su ekleyiniz. Tuz, karabiber ve şekeri ekleyiniz.
Tencerede ki karnabaharların üzerine kıymalı sosu dökünüz ama dökerken bütün karnabaharların üzerine gelmesine dikkat ediniz. Altını biraz kısıp pişiriniz. Suyunu ve tuzunu kontrol ediniz. Pişmediyse az sıcak su ilave ediniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder