20 Mart 2013 Çarşamba

Etli Biber Dolması





Malzemeler :


1 kg. dolmalık biber
400 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay fincanı pirinç
biraz maydanoz
karabiber
1 yemek kaşığı tepeleme salça
az sıvı yağ
tuz

Hazırlanışı :

Biberlerin saplarını temizleyip yıkayınız. 

Bir kaba kıyma,minik minik doğranmış yada robota çekilmiş soğan,pirinç,robota çekilmiş maydanoz,karabiber, salça, sıvı yağ ve 1 çay fincanı su koyup yoğurunuz. Tuzunu atınız ve tadını ayarlayınız.

Tencerenin altına biraz domates püresi yada az domates salçası koyup hafif sulandırınız. Biberlerin içlerini bastırmadan doldurup tencereye diziniz. Doldurduğunuz biberlerin üzerine birer tatlı kaşığı domates püresi koyunuz. Üzerine az sıvı yağ gezdirip çok az tuz atıp biraz sıcak su ilave ediniz. 

Biberler kaynayana kadar harlı ateşte, kaynamaya çıktıktan sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriniz. Suyu azalırsa sıcak su ilave ediniz. Biberler piştiğinde biraz suyu kalması lazım. 

Servis yaparken tabaktaki dolmaların üzerine biraz sarımsaklı yoğurt dökünüz. Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...