2 Mart 2013 Cumartesi

Havuçlu Kek






Bugün babam ve ablamlar için havuçlu tarçınlı kek yaptım ama bir çok kişiye yemek nasip oldu. Hepsi çok beğendiler umarım sizde beğenirsiniz.


Malzemeler :

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı yada ayçiçek yağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 küçük havuç yada 1 büyük havuç
2 su bardağı elenmiş un
2 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı :

Yumurta ve şekeri rengi açılıp şeker eriyene kadar 3-4 dakika kadar çırpın. (mayonez rengi olacak) Çırpmaya devam ederken içine zeytinyağı,iri çekilmiş ceviz,havuç ve portakal kabuğu rendesini ilave ediniz. 

Bir kaseye un ve kabartma tozlarını eleyiniz. Tarçın ilave edip hepsini yumurtalı karışımı karıştırınız ama mixserle değil spatula yada tahta bir kaşıkla karıştırınız. Karıştırmayı saat yönüne doğru ve aşağıdan yukarıya doğru yapınız. 

Yaklaşık 25 cm.lik bir kelepçeli çemberin içine yağlı kağıt serip çemberini sıkıştırınız. Yağlı kağıt kekin altına yapışmasını engelleyip kolayca ayrılmasını sağlayacaktır. Çemberin iç kenarlarını hafif yağlayıp hamuru içine dökünüz ve altına bir kaç kere vurunuz ki hava kabarcığı kalmasın.

Fırını klasikte 190 derecede 15 dakika ısıtıp keki fırına veriniz ve 15 dakika pişiriniz sonra 170 dereceye düşürüp 45 dakika daha pişiriniz. Benim fırınımda toplam 60 dakikada pişiyor ama sizin fırınınızda pişme derecesi farklılık gösterebileceği için 30 dakika sonra kürdanla kontrol ediniz.

Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp servis yaparken üzerine pudra şekeri eleyiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...