6 Mart 2013 Çarşamba

Pirinç Salatası (Çin Salatası)



Bu salatanın pirinç ini ben pilav yapar gibi pişirdim ama sıcak suda haşlayarak çok ezmeden de yapabilirsiniz. Lezzetli ve hafif bir salata. 


Malzemeler :

2 su bardağı pirinç ya da jasmine pirinç
3,5 su bardağı kaynar su
1/2 çay bardağı zeytin yağı
tuz
5-6 adet taze soğan
1 demet dereotu
5-6 adet maydanoz
10-12 adet kornişon(salatalık turşusu)
2 adet kırmızı biber
1 kutu haşlanmış mısır
Küçük kavanoz garnitür
limon suyu

Hazırlanışı :

Teflon tencereye zeytinyağını koyup iyice yıkanmış pirinçleri içine atın ve en fazla bir dakika kavurup üzerilerine kaynar su koyup, tuzunu atın ve pilav yapar gibi biraz kısık ateşte pişirin. Altını kapatıp demlendiriniz.

Genişçe bir kaba yıkanıp minik minik doğranmış taze soğan, dereotu, maydanoz, kornişon ve kırmızı biberleri koyunuz. Garnitürleri sudan geçirip onları da ilave edin. Mısır,tuz ve limon ekleyiniz.

Soğuyan pirinçleri de ilave edip hepsini karıştırıp tadını ayarlayınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...