22 Mart 2013 Cuma

Düğün Çorbası


Bu düğün çorbasına kemik suyu çorbası ya da yalancı işkembe çorbası da deniliyor.İşkembe içemiyorsanız bu çorbayı yapabilirsiniz.


Malzemeler :

400 gr. dana karkas (üzeri etli kemik ya da incik alabilirsiniz) 
1 yumurta
1 adet limon suyu
3 yemek kaşığı tepeleme un
2-3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
tuz

Hazırlanışı :

Eti yıkayıp düdüklüye koyunuz. Düdüklünün hemen hemen yarısına kadar su doldurup eti bir saat haşlayınız.

İyice pişen etin suyunu tencereye süzünüz. Eti küçük küçük tencereye didiniz. Kemiğin içindeki iliği sakın atmayınız onu da tencerenin içine ilave ediniz. Suyu az ise yarım litre gibi sıcak su ve tuz ilave ediniz.

Derin bir kapta yumurta,limon suyu,un ve bir çay bardağı normal suyu çırpınız. Kaynayan çorbadan iki kepçe alıp yavaşça yumurtalı karışıma çırparak ilave ediniz.

Karışımı yavaşça tencereye dökünüz ve kaynayana kadar karıştırınız. Kaynamaya çıktıktan sonra beş dakika daha kaynatıp altını kapatınız.

Bir kasede 2-3 diş sarımsak ve 2 yemek kaşığı üzüm sirkesini karıştırıp iki üç çorba kaşığı gibi su ilave ediniz. Servis yaparken bu karışımdan işkembe deki gibi bir kaç kaşık kasedeki çorbaya ilave edip biraz limon sıkınız. Üzerine pul biber dökebilirsiniz. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...