4 Mart 2013 Pazartesi

Tavuklu Mantar Sote



Tavuk sevmeyenlerin bile beğenerek yiyeceği lezzetli bir yemek.



Malzemeler :

1 adet kemiksiz tavuk göğsü
300-400 gr. mantar
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı domates suyu ya da püresi
1 tatlı kaşığı kekik
3 diş iri sarımsak
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
tuz

Hazırlanışı :

Tencerede minik minik doğranmış soğanları sıvı yağ da kavurunuz. Tavuk göğsünü yıkayıp doğrayınız ve soğanların üzerine ilave edip tencerenin kapağını kapatınız. 

Tavuklar biraz suyunu salıp çekince 2-3 dakika daha kavurup domates salçasını ve domates suyunu ekleyiniz. Kokusu çıkana kadar onları da kavurup, yıkanıp doğranmış mantarları ve ezilmiş sarımsakları ilave ediniz. 

Mantarları da 2-3 dakika kavurup 2 bardak sıcak su ekleyip tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriniz. Tekrar su ilave etmeniz gerekiyorsa çay bardağıyla sıcak su ilave ediniz. Piştiğinde hemen hemen suyunun kalmamış olması gerekiyor. Kekik,karabiber ve tuzunu atıp tadını ayarlayınız.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...