27 Mart 2013 Çarşamba

Portakallı Cevizli Kek


Dün görümceme davetliydik ve yine nefis keklerinden birini yapmıştı. Ellerine sağlık özlemciğim.


Malzemeler :

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 portakal(bütün ve soyulmamış)(ince kabuklu tercih ediniz)
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un(ölçmemiş ama yaklaşık 3 su bardağı civarı gitmiş)

Hazırlanışı :

Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına koyup şeker eriyene kadar çırpıp sıvı yağı ilave ediniz. Bir portakalı güzelce yıkayıp kabuğuyla beraber rendeleyip yumurtalı karışıma ilave ediniz. 

Elenmiş un, kabartma tozları ve cevizi de ilave edip hepsini güzelce karıştırıp yağlı kağıt serilmiş kalıba dökünüz. 

Fırını 170 dereceye getirip 15 dakika ön ısıtma yaptıktan sonra keki fırına verip pişiriniz. Kekin pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol ediniz. Kürdan temiz çıkarsa kek pişmiştir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...