22 Mart 2013 Cuma

Zeytinyağlı Taze Bakla





Baklanın faydaları saymakla bitmez. Göğüs ağrılarına ve öksürüğe iyi gelir. İdrar yollarını temizleyip böbrek ağrılarını hafifletir. Böbrekteki kum ve taşların düşmesine yardımcı olur. 



Malzemeler :

1 kg. taze bakla
3 adet iri kuru soğan
yarım limon suyu
3 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı un
tuz
zeytinyağı
yarım demet dereotu
3-4 diş sarımsak
yoğurt

Hazırlanışı :

Bir kaba su koyup içine yarım limonun suyunu sıkınız ve baklaları taze fasulye gibi uçlarını kopartıp iki yada üçe bölüp kararmaması için içine atınız. 

Soğanları minik minik doğrayıp tencerenin dibine koyunuz ve biraz tuzla yoğurunuz. Baklaları yıkayıp soğanların üzerine yayınız. şekerleri ve tuzu atınız. Unu baklaların üzerine serpip biraz zeytinyağı gezdiriniz.

Tencereyi ateşe koyup bir çay bardağı su ilave edip pişiriniz. Çok harlı ateşte pişirmeyiniz. Tadını ve suyunu kontrol ediniz. Tuzu ve suyu az gelirse biraz daha ilave ediniz. Çabuk pişiyor sakın yakmayınız. 

Borcama aldığınız baklaların üzerlerini minik minik kıyılmış dereotu ile kaplayınız. Servis yaparken tabaktaki baklaların üzerine iki yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt koyunuz. 


Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...