30 Mart 2013 Cumartesi

Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi



Ülkü Hanım her sene kışlık tarhanayı hazırlar ve kışın bolca onun mis gibi tarhanasını içeriz. Zamanı gelince size tarhananın nasıl yapıldığını da yazacağım şimdi sadece çorba tarifini veriyorum.


Malzemeler :

2 çay bardağı tarhana(ya da 1,5 su bardağı)
3-4 diş iri sarımsak
2 su bardağı oda sıcaklığında su

4 yemek kaşığı sıvı yağ
80 gr. kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
2 litre su (kıvamı koyu gelirse sıcak su ekleyiniz)
tuz
pulbiber,nane(isteğe bağlı)


Hazırlanışı :

Tarhanayı ve doğradığınız sarımsakları derin bir kaba koyup, 2 su bardağı oda sıcaklığındaki su ile blendra çekiniz.

Tencereye az sıvı yağ koyup kıymayı kavurunuz. Domates salçasını ilave edip onunda kokusu çıkana kadar kavurup 2-2,5 litre civarı kaynar su koyunuz(kıvamına bakarak ayarlayınız)

Su kaynamaya başlayınca blendra çektiğiniz tarhanayı yavaş yavaş tencereye devamlı karıştırarak ilave ediniz ve çorba tekrak kaynaya kadar karıştırınız. Tuzunu ayarlayıp altını kısın ve 10 dakika daha kaynatınız. Afiyet olsun. 

Not : Tablet bulyon kullanıyorsanız kıyma yerine bir adet tablet atabilirsiniz.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...