28 Mart 2013 Perşembe

Etli Nohutlu Pirinç Pilavı


Arkadaşlar nohut aldığım zaman bir paketini hemen düdüklüde haşlarım ve soğuyunca buzluğa atarım. Acil ihtiyacım olduğu zamanda çıkartıp kullanırım. Özellikle çalışan hanımlara tavsiye ediyorum.



Malzemeler :

2 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
250-300 gr. minik doğranmış yağsız kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı tere yağı
1 türk kahvesi fincanı mısır özü(yoksa ayçiçek yağı da olabilir)
3,5 su bardağı sıcak su(pirinci pişirmek için)

Hazırlanışı :

Etleri yıkayıp teflon tavada üzerlerini 2 parmak geçecek kadar suyla pişene kadar haşlayınız.  Suyunu çekince bir kaç damla sıvı yağ koyup az tuz atıp 2 dakika civarı kavurunuz. 

Teflon tavaya mısır özü yağını koyup üzerine iyice yıkanmış pirinçleri koyup 3 dakika civarı kavurun ve içine tereyağını koyup eriyene kadar pirinçleri kavurmaya devam ediniz.

İki bardak pirinç için 3,5 bardak sıcak su koyup tuzunu ayarlayınız. Haşlanmış nohutları da ilave edip karıştırıp kısık ateşte pişiriniz. 

Pilav suyunu çekince kavurduğunuz etleri ilave edip karıştırınız ve kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakınız.

Servis yaparken tabaktaki pilavın üzerine karabiber serpebilirsiniz ve yanında ayran ikram ediniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...