20 Mart 2013 Çarşamba

Fırın Sütlaç Tarifi



Normal sütlaç yemektense her zaman fırında sütlacı tercih ederim. Umarım sizde beğenirsiniz.


Malzemeler :

1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı su
1 kg. süt
5 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket vanilya
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı süt(oda ısısında)

Hazırlanışı :

Pirinçleri yıkayıp küçük bir kaba alınız ve üzerine bir su bardağı su koyup ocağın küçük gözünde sık sık karıştırarak pişiriniz. 

Bu arada sütü tencereye koyup ısıtın ve içine haşlanan pirinçleri atın. Pirinçler yapışmasın diye sık sık karıştırarak kısık ateşte 15 dakika pişiriniz(pirinçleri süte ilave eder etmez 15 dakika tutunuz).Toz şekeri ve vanilyayı ilave ediniz. 

Derin bir kasede buğday nişastasını ve bir su bardağı normal süt ilave edip karıştırınız.Yumurta sarısını da ilave edip iyice çırpınız. 

İki kepçe kaynayan sütten alıp yavaş yavaş yumurta sarısına ilave ederken çırpmaya devam ediniz. 

Karışımı yavaş yavaş kaynayan sütlaca ilave ederken bir taraftan da sütlacı karıştırın. Sütlaç kaynamaya başlayınca karıştırmayı bırakıp altını kısın ve bir dakika daha kaynatınız.

Sütlaçları kaselere doldurup kenara alınız. Üzerleri biraz kabuk bağlayıp ılınana kadar bekletiniz(yaklaşık 30-40 dakika).

Sütlaçları fırın tepsisine yerleştirip tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar soğuk su koyunuz(sütlaçların içine su kaçmamasına dikkat ediniz ve kaselerin altına su girmesi için tepsiye su döktükten sonra kaseleri kaldırıp tekrar yerine koyunuz).

Fırını 200 derecede 15 dakika ısıtınız. 

Tepsiyi ısıtılmış fırında en üst rafa koyup üst pişirme seçeneği varsa onu çalıştırınız yoksa klasik ayarda üstleri kızarıncaya kadar pişiriniz

Yaklaşık 20-30 dakika da üstleri kızarıyor.

Üstleri kızaran sütlaçları fırından çıkartıp soğuması için kenarda bekletiniz(kaseleri spatula ile alırsanız elinizi yakmazsınız).

Soğuduktan sonra üzerlerine streç geçirerek buzdolabına kaldırınız.

İkram ederken sütlaçların üzerine çekilmiş fındık, tarçın ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...