27 Şubat 2013 Çarşamba

Çiğ Börek






Malzemeler :

4 su bardağı elenmiş un
1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
2 türk kahvesi fincanı+1 parmak sıcağa yakın su
kızartmak için sıvı yağ


İç Malzemesi :

250 gr. kıyma
2 kuru soğan
tuz
karabiber
1/2 su bardağı normal su

Hazırlanışı :

Yoğurma kabına un,sıvı yağ,yoğurt,tuz,elenmiş un ve kabartma tozu koyunuz. Suyun önce bir fincanını ilave edip hamuru yoğurunuz sonra kalan kısmını ilave ediniz. Kulak memesi yumuşaklığında olacak. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerlerine nemli bez örtüp dinlenmesi için bir müddet bekletiniz. 

Bir kaba rendelenmiş yada robottan çekilmiş soğanları, kıymayı, suyu,tuzu ve karabiberi koyup karıştırınız.

Dinlenen bezeleri bol unla ince şekilde açınız. Bir kenarına kıymalı harç koyup diğer tarafı üzerine kapatıp kenarlarına parmaklarınızla bastırınız.Kızgın yağda kızartınız.(hamurlar çok çabuk kızarıyor yakmayınız.) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...