17 Şubat 2013 Pazar

Zeytinyağlı Kereviz







Malzemeler :

1 adet büyük kereviz
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
biraz tuz


Hazırlanışı :

Teflon tencereye soğanı koyup biraz kavurunuz. Soğanlar kavrulurken kerevizi soyup yıkayıp ortasını kabak oyacağı ile oyunuz.

Birden fazla kereviz yapacaksanız bir kaseye su koyup içine biraz limon sıkın soyduğunuz kerevizleri limonlu suyun içinde bekletin ki kararmasın. Oymadan önce limonu çıksın diye tekrar yıkamanız lazım.

Havuçu soyup yıkayıp kabak oyacağı ile deldiğiniz kerevizin içine sokunuz. Kenarlarındaki fazlalıkları bıçakla kesiniz. Kerevizleri parmak kalınlığında dilimleyiniz.

Tencereye dizip biraz sıcak su koyunuz. Üzerlerine şeker ve tuz atıp tadını ayarlayınız. Orta ateşte pişiriniz. Çok su koymayınız çabuk pişiyor. Suyunu azar azar ilave ediniz. Piştiğinde yağına kalması lazım.

Soğuyunca servis tabağına alınız. Üzerine limon sıkılarak yenildiğinde daha tadı daha güzel oluyor. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...