6 Şubat 2013 Çarşamba

Porsiyonluk Köstebek Pasta Tarifi






Çay yada kahve yanında ikram edebileceğiniz hem gösterişli hem de çok lezzetli bir pasta.


Malzemeler :

4 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu


İç Malzemesi :

Sade pasta kreması
1,5 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
bir kaç damla limon suyu

Hazırlanışı :

Sade pasta kremasını arkasındaki tarife göre çırpınız. muzu küp küp doğrayıp birkaç damla limon suyuyla karıştırıp kremanın içine karıştırınız. Buzdolabına koyup kendisine gelmesi için biraz bekletiniz. 

Yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpınız. Sıvı yağ ve sütü de sırasıyla ilave ediniz. 

Bir kabın içine unu, kakaoyu,vanilyayı ve kabartma tozunu koyup karıştırınız ve bu karışımı yumurtalı karışıma spatula ile karıştırarak ilave ediniz.

Hamuru yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine döküp tepsinin her tarafına eşit şekilde dağıtınız. 

Fırını 175 derecede 15 dakika ısıttıktan sonra keki 20 dakika pişiriniz. Soğuduktan sonra çay bardağının ağzıyla ya da kalıpla kesiniz. Yaklaşık 30 adet civarı yuvarlak çıkıyor.Kalan kırıntıları robota çekiniz.

Bardağın ağzıyla kestiğiniz yuvarlak pandispanyanın üzerine tepeleme bir yemek kaşığı krema koyup üzerini robotta çektiğiniz kırıntılarla kaplayınız. Elinizle hafifçe üzerlerine bastırınız ki kırıntılar dökülmesin.

Yaptığınız pastaları hemen buzdolabına koyun yoksa krema kendini bırakıp akabilir. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...