12 Şubat 2013 Salı

Dondurmalı İrmik Helvası Nasıl Yapılır









Artık helvanızı dondurma olmadan yemeyeceksiniz. Sıcak helva ve soğuk dondurma muhteşem bir lezzet.




Malzemeler :

1 paket irmik(500 gr.)
1 paket helva fıstığı
250 gr. margarin (yada 150gr. margarin 100 gr. tereyağı olabilir.)

Şerbeti İçin:

2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker

Sunum İçin :

Sade maraş dondurma

Hazırlanışı :

Önce şerbeti yapın. Süt,su ve şekeri tencereye koyup şeker eriyene kadar karıştırın.Kaynamaya başlayınca altını biraz kısıp 5 dakika daha kaynatın. Kenara alın soğusun.

Teflon bir tencereye margarini koyun erimeye başlayınca helva fıstıklarını ve irmiği ilave edip yaklaşık 30-35 dakika normal bir ısıda devamlı karıştırarak kavurun. 

İrmiğin ve fıstıkların renkleri dönüp biraz kahverengi olmaya başlayınca kıvamı tamamdır. Devamlı karıştırarak orta ısıda pişirmeniz çok önemli. Karıştırmaz yada altını çok açarsanız hemen yanar.

Soğuyan şerbeti irmiğin içine dökün ve 2-3 dakika daha karıştırmaya devam edin. Üzerini peçeteyle kapatıp 20 dakika civarı bekletin.(pilav gibi)

Bir kasenin içine helva koyup her tarafına yayın, yani kasenin şeklini alacak. Bir yemek kaşığı sade maraş dondurma koyup tekrar üzerine bir yemek kaşığı helva ilave edip düzeltiniz ve servis tabağına ters çeviriniz.

Dondurma görünmeyip tabak da kase şeklinde helva olacaktır. Afiyet olsun. 

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...