18 Şubat 2013 Pazartesi

Düdüklüde Süzme Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi



Uzun zamandır yaptığım çocuklarımın bayılarak içtiği bir çorbadır.


Malzemeler :

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 adet normal havuç(büyük olursa 1 adet yeterlidir)
tuz
karabiber
2,5 litre sıcak su(tavuk ya da et suyunuz varsa ekleyebilirsiniz daha lezzetli olur) (tavuk suyunuz yoksa eğer kullanıyorsanız 1 adet tavuk bulyon atabilirsiniz.)

Hazırlanışı :

Soğanları iri iri doğrayıp düdüklünün içine atıp biraz kavurun. Havuçları da soyup iri doğrayın onları da düdüklüye atın.

Mercimekleri yıkayıp düdüklüye atın ve bir iki dakika kavurun. Biraz tavuk suyu, geri kalanı da sıcak su(tamamı 2,5 litre civarı) ekleyip, tuzunu ve karabiberini atınız.

Düdüklünün ağzını kapatıp buhar çıkarmaya başlayınca düdüğünü indirip yaklaşık orta ateşte 25-30 dakika civarı pişirin. Ateşi çok fazla açmayınız çorbanın altı tutar.

Düdüklünün altını kapatıp havası çıktıktan sonra kapağını açıp tane kalmayacak şekilde blendra çekiniz. Afiyet olsun. 

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...