18 Şubat 2013 Pazartesi

Mücver




Malzemeler :

5 adet iri kabak
1/2 demet dereotu
5-6 adet taze soğan
1/2 demete yakın maydanoz
2 yumurta
1 su bardağına yakın un
1 çay kaşığı tepeleme kimyon
1 çay kaşığı karabiber
tuz
2 tatlı kaşığı nane
sarımsaklı yoğurt


Hazırlanışı :

Kabakları yıkayıp soyup rendeleyiniz ve rendelediğiniz kabakları biraz sıkıp suyunu çıkarınız. Suyunu sıktığınız kabakları bir kaba alınız. İçine yıkanmış ve küçük küçük doğranmış dereotu,taze soğan ve maydanozları koyunuz. 

Yumurtaları,kimyonu,karabiberi,tuzu ve naneyi de koyup karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş karıştırarak ilave ediniz. Biraz katı olması gerekiyor.

Tavaya biraz sıvı yağ koyunuz ama çok olmasın. Bir yemek kaşığı tepeleme kabaklı harç dan alıp kızgın yağın üzerine koyup kaşığın tersiyle üzerine bastırıp biraz yayılmasını sağlayınız. Kalın kalırsa içi güzel pişmez. 

Bir tarafı kızarınca maşayla çeviriniz ama eğer yumuşaksa bütün şekilde dönmüyorsa sakın çevirmeyin henüz pişmemiştir, biraz daha bekleyiniz. Kızardığında çok rahat çevirebilirsiniz.

Servis tabağına aldığınız mücverleri sarımsaklı yoğurtla ikram ediniz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...