18 Şubat 2013 Pazartesi

Ekmek Hamurundan Cevizli Haşhaşlı Çörek




Hafta sonu sevgili kayınvalidem bizi yemeğe çağırmıştı ve çok sevdiğimiz bu haşhaşlıdan da yapmıştı. Hem pratik hemde çok lezzetli. Ellerine sağlık anneciğim.


Malzemeler :

2 adet ekmek hamuru(fırından alınacak)
biraz haşhaş ezmesi(toz haşhaş kullanmayınız)
iri çekilmiş ceviz
sıvı yağ

Hazırlanışı :

Haşhaşı bir kaseye alınız ve içine biraz sıvı yağ koyarak inceltiniz.

Ellerinizin içini biraz sıvı yağla yağlayın ve ekmek hamurundan iki yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp parmaklarınızın ucuyla bastırarak kahvaltı tabağı büyüklüğünde açınız.

içine incelttiğiniz haşhaş dan sürüp biraz çekilmiş ceviz atınız ve rulo yapıp gül böreği şeklinde sarınız. Hepsini bu şekilde yapıp yağlanmış tepsiye dizip soğuk fırına veriniz.

Fırında 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz. (Benim fırınımda turbo da 30-35 dakika da pişti ama sizin fırınınızda farklılık gösterebilir. Süresini siz ayarlayınız)

Fırından çıkarır çıkarmaz elinizi ıslatıp çöreklerin üzerlerine biraz su atınız ve tepsinin üzerini havlu yada başka bir şeyle kapatıp 3-4 dakika tutunuz ve üzerinden alınız. Bunu yapmazsanız çörekleriniz çok sert olur. Bu işlem yumuşak olmalarını sağlıyor. Afiyet olsun.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...