16 Şubat 2013 Cumartesi

İşkembe Çorbası






Malzemeler :

1 kg. dana işkembe
3-4 diş sarımsak
çok az üzüm sirkesi
çok az limon suyu




Terbiyesi İçin :

1 yumurta
2 yemek kaşığı tepeleme un
1/2 limon suyu
tuz

Üzerine dökmek İçin:

biraz tere yağı yada sıvı yağ
biraz tatlı kırmızı toz biber

Hazırlanışı :

İşkembenin arkasındaki zar temizlenmemişse iyice temizleyip bıçakla üzerine sürterek sarı suyunu çıkartınız.İşkembeyi çok temiz bir şekilde yıkayıp eliniz büyüklüğünde parçalara ayırınız.

Düdüklü tencereye atıp tencerenin yarısına kadar su doldurunuz. 1-1,5 saat civarı işkembeyi haşlayınız. Düdüklünün kapağını açtığınızda pişip pişmediğini kontrol ediniz. Suyunu kesinlikle dökmeyiniz.

Pişen işkembeleri çatal yardımıyla genişçe bir tabağa alınız ve kesme tahtası üzerinde çatal-bıçak yardımıyla küçük küçük doğrayıp tekrar suyunun içine atınız.

1 yumurta,2 yemek kaşığı tepeleme un ve 1/2 limon suyunu çırpıp işkembenin suyundan 2-3 kepçe ilave edip sulandırınız ve tekrar çırpıp hepsini işkembenin içine döküp aynı zamanda işkembeyi kepçeyle karıştırınız.

Kaynayana kadar karıştırıp 1-2 taşım kaynatıp tuzunu kontrol edip altını kapatınız. 

Bir kaseye biraz üzüm sirkesi,biraz limon suyu ve 3-4 diş dövülmüş sarımsak koyup karıştırınız ve çok az sulandırınız.

Bir tavaya sıvı yağ yada tereyağ koyup, kızdırıp  içine tatlı toz kırmızı biber atıp kapatınız. 

Servis yaparken kaseye çorbayı doldurduktan sonra sirkeli karışımdan 2 tatlı kaşığı döküp onunda üzerine bir kaşık bu yağdan gezdiriniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...