10 Şubat 2013 Pazar

Kandil Simidi Tarifi






Arkadaşlar kolay kolay bayatlamayan mahlepli bu kurabiyeye bayılacaksınız. 










Malzemeler :

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 paket mahlep ve susam aromalı kabartma tozu(mahlep ve susam aromalı yoksa normal kabartma tozu kullanabilirsiniz ama o zaman 1 çay kaşığı mahlep de ilave ederseniz tadı daha iyi olur)
1 yumurta (sarısı içine beyazı üzerine)
4,5 su bardağı elenmiş un


Üzeri İçin :

Susam(pişince kızaran susamlardan)

Hazırlanışı :

Hamur yoğurma kabına margarin,sıvı yağ, tuz, toz şeker, üzüm sirkesi,yumurtanın sarısı, elenmiş kabartma tozu ekleyiniz. 

Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesinden daha yumuşak hamur elde ediniz.

Hepsi birbirine karışacak kadar yoğurun. Çok yoğurmayın daha fazla un gerekir.

Cevizden küçük parçalar koparıp iki elinizle yuvarlayın ve masaya koyunuz. Hepsini yaptıktan sonra kaşığın sapıyla kurabiyelerin ortalarına delikler açınız.


İki küçük kasenin bir tanesine yumurtanın akını diğerine de susamları koyunuz. Kurabiyenin sadece bir yüzünü önce hafifçe yumurta akına sonra da susama batırıp susmalı tarafı yukarı gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziniz. 

Fırını 200 derecede 15 dakika ısıtınız. Tepsiyi fırına koyup klasik fırında altı üstü kızarana kadara yaklaşık 30-35 dakika pişiriniz.(pişirme süresi fırına göre farklılık gösterebilir,kontrol ederek pişiriniz.)Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...