2 Şubat 2013 Cumartesi

Revani










Malzemeler :

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi

Üzeri İçin :

Hindistan cevizi ve antep fıstığı 

Şerbeti için :

4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
yarım limon


Hazırlanışı :

Önce şerbeti yapın. Toz şeker ve suyu tencereye koyun  limonu içine sıkın ve kabuğunu da tencerenin içine atın.Şeker eriyene kadar karıştırın,kaynamaya çıkınca altını kısın ve bir daha karıştırmadan 10-15 dakika civarı kaynatın. Limonu tencerenin içinden alıp atın ve şerbeti kenara alın soğusun.

Yumurta ve şekeri mikser kabına koyun ve şeker eriyene kadar çırpın. Yoğurt ve yağı da ilave ederek çırpmaya devam ediniz.

Ayrı bir kapta kabartma tozu, irmiği ve elenmiş un ve limon kabuğunu karıştırın. Bu karışımı yumurtalı karışıma ilave edip 10 saniye daha mikserle çırpıp mikseri kaldırıp spatula ile karıştırmaya devam ediniz. Kuru malzemeyi isterseniz teker teker de yumurtalı karışıma ilave edebilirsiniz.

Fırını 180 derecede 15 dakika ısıtın ve ısıtılmış fırının orta gözünde 50 dakika civarı altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
(benim fırınımda klasik de 50 dakikada çok güzel kızarıyor)

Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti( yada oda sıcaklığında) revaninin üzerine dökün.

Soğuduktan sonra üzerini bol hindistan cevizi ve fıstıkla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarifimin videosunu aşağıda bulabilirsiniz
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...