14 Şubat 2013 Perşembe

Yoğurtlu Hamur






Sabah kahvaltılarında ya da çayın yanına hemen yapabileceğiniz bir hamur. Fırından aldığınız ekmek hamurundan daha lezzetli oluyor ve onun gibi hemen bayatlayıp kurumuyor. Bu tarifi on yıl önce kayın validem Sevinç Savaşcı vermişti. İyi ki de vermiş anneciğim. Çok sık yapıyorum.


Malzemeler :

1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
tuz

Hazırlanışı :

Hamur yoğurma kabına yoğurt, elenmiş un, yumurta, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Güzelce yoğurun. Çok fazla yoğurmanıza gerek yok, kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert olacak. 

Hamuru isterseniz hemen yapabilirsiniz ama benim tavsiyem biraz bekletirseniz hepsi şişip top gibi yuvarlak olacaktır. Ben hamurun üzerini kapatıp 20 dakika ile 1 saat arası bekletiyorum.

Merdaneyi üzerinde yuvarlayarak açın. Bunu yufka gibi açamazsınız biraz kalın oluyor ve şekli hiç önemli değil, çünkü küçük küçük keseceksiniz ve hepsi pişince şişecek.

Hamurları karelere yada baklava dilimleri gibi kesebilirsiniz. Yalnız hamur yarım parmak kalınlığı gibi olacak çok ince veya çok kalın olmayacak. 

Bol ve kızgın yağa atıp kızartın(yağınız kızgın olmazsa hamurlarınız kabarmaz incecik olur).Tavanızın çok büyük olmasına gerek yok, çok çabuk kızarıyorlar. 

Hamurlar yağın üzerine çıktığı zaman devamlı çevirerek kızartınız şayet çevirmezseniz kızaran tarafı ağır basacağı için döndüremezsiniz, bu yüzden iki tarafı da kızarana kadar çevire çevire pişirmeniz çok önemli. 


Kızaran hamurları havlu kağıt üzerine alıp  yağını çektiriniz. Sıcak ya da ılık servis yapınız. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...