21 Şubat 2013 Perşembe

Truffle (çikolata topları)






Kahve yanına harika bir ikramlık. Yapılışı çok kolay ve lezzetli. Misafirliğe giderken de götürebileceğiniz şık ve lezzetli bir tarif.



Malzemeler :

1 kutu sıvı krema
2 paket (160gr.) kakaolu çikolata
1 paket (80gr.) bitter çikolata(isterseniz sütlü çikolata ile karıştırabilirsiniz)
1 paket kakaolu bisküvi 
1 paket kakaolu hazır baton kek(yaklaşık 210 gram)

Üzerleri İçin :

hindistan cevizi,robotta çekilmiş fındık, fıstık tozu, kahve
(bunların hepsini yada hangisini isterseniz onu kullanabilirsiniz.)

Hazırlanışı :

Kakaolu hazır baton keki elinizle iyice ufalayın.(bu keki marketlerde bulabilirsiniz)

Bisküvileri robotto incecik olacak şekilde çekip ufaladağınız keklerin içine karıştırın.

Teflon tavaya kremayı koyun ve kaynama ısısına gelinceye kadar karıştırın hemen altını kapatıp çikolataları parçalayıp içine atın ve devamlı karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
(krema ile çikolatalar karışıp erimiş koyu çikolata görünümü alacak.)

Erimiş çikolataları da ufaladığınız keklerin içine karıştırıp hepsini birden yoğurun. Buzdolabına koyup hafif sertleşene kadar bekleyin.Şayet buzdolabında biraz bekletmezseniz toplar yuvarlanmaz şekli bozuk olur. Elinize cevizden daha küçük bir parça alıp yuvarlayın şekil güzel oluyorsa buzdolabından çıkartabilirsiniz. 

Truffle ın üzerini buluyacağınız hindistan cevizi,çekilmiş fındık ve fıstık tozlarını birer küçük kaselere koyun. Elinizle yuvarladığınız truffle ları hangisine isterseniz iyice bulayıp servis tabağına sıralayınız. Yalnızca türk kahvesine bulamayınız. Onun için truffle ın üzerine süzgeçle kahve serpiniz. Yoksa aşırı kahveli olur ve tadı güzel olmaz.

İsterseniz eritilmiş çikolataya batırabilir tamamen soğuduktan sonra beyaz ya da sütlü çikolata ile çizgiler yapabilirsiniz.

Buzdolabında biraz dinlendirip satın alabileceğiniz minik kek kağıtlarının içinde yada yanına koyabileceğiniz kürdanlarla servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...