Malzemeler :
1 kg. tavuk but
3-4 adet patates
çok az sıvı yağ
biraz kekik
1/2 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı kara biber
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
1 tatlı kaşığı tepeleme tatlı toz kırmızı biber
tuz
Hazırlanışı :
Butları yıkayıp bir kaba koyunuz. Üzerlerine az sıvı yağ gezdiriniz. Kekik, kimyon, kara biber, sirke, domates salçası, tatlı toz kırmızı biber ve tuz ilave edip hepsini karıştırınız. Tuzunu ayarlayınız ve biraz bu halde bekletiniz.(zamanınız yoksa hemen yapabilirsiniz.)
Fırın poşetine bir yemek kaşığı un atıp poşeti çalkalayıp içinin una bulanmasını sağlayınız ve unu geri dökünüz, poşetin içine butları sosu ile beraber koyunuz, patatesleri doğrayıp bir çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber ve hafif tuz atıp onları da poşetin içine atınız. Tavuklar kendi suyunu salacağı için kesinlikle su koymayınız.
Poşetin ağzını uç kısmından kapatıp tepsiye koyunuz ve üzerine bıçakla 2-3 delik açınız.
Fırınınıza 10 dakika ön ısıtma yaptırınız. Klasik fırında yapacaksanız 200 derecede 90 dakika civarı pişiriniz. Pişip pişmediğini kontrol ediniz. Fırınınız ağır pişiriyorsa son 15 dakikasını 225 derecede pişirebilirsiniz. Her fırın pişirmede farklılık gösterir kontrol ederek pişiriniz. Afiyet olsun.
Tarifin videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder