17 Şubat 2013 Pazar

Kömbe








Hafta sonu babama gitmiştik hazır gitmişken kömbe yaptık. Nevin ablam yoğurdu Songül ablam pişirdi bizde afiyetle yedik. İyi ki ablalarım var annem iyi ki onları benden önce doğurmuş, çok şanslıyım. Ellerinize sağlık şekerlerim.


Malzemeler :

1 kg. un
200 gr. eritilmiş margarin
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı silme tuz
1 adet yaş maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay bardağı ılık süt yada su

Hazırlanışı :

Yaş mayayı bir kaseye alın üzerine ılık süt ve şekeri atın mayayı eritiniz.

Yoğurma kabına eritilmiş margarin,sıvı yağ, 2 su bardağı süt, tuz ve mayayı koyup karıştırınız. Unu eleyerek yavaş yavaş ilave ediniz.

Hamuru güzelce yoğurunuz. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur olacak. Üzerini kapatıp 30 dakika civarı mayalanması için bekleyiniz. Hamur yaklaşık iki katı olacak şekilde mayalanıyor.

Tepsiyi yağlamaya gerek yok. Hamuru içine koyup elinizle bastırarak tepsi genişliğinde büyütünüz. Fırını 200 dereceye getirip 10 dakika ön ısıtma yapınız. Tepsiyi fırına atıp altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz.  Normal fırınlarda 35 dakika civarı yuvarlak fırınlarda 20-25 dakika da pişiyor.  Pişirme süresi her fırına göre farklılık gösteriyor. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...