21 Şubat 2013 Perşembe

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye





Bu kurabiyeyi bu şekilde tüketebilir yada üzerine şeker hamuru yapabilirsiniz.




 Malzemeler :


1 yumurta
150gr. oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
2 su bardağı+2 parmak un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı silme karbonat
1 çay kaşığı tepeleme tarçın
1 çay kaşığı tepeleme toz zencefil
biraz buğday nişastası (hamuru toparlamak için)
renklendirmek isterseniz gıda boyası(boyaya kürdanın ucunu batırın yeterlidir.)

Hazırlanışı :

Yoğurma kabına yumurtayı,margarini,elenmiş unu, mısır nişastasını, pudra şekerini,karbonatı,tarçın ve zencefili koyup ve kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurunuz. Hamuru toparlamak için azar azar buğday nişastası ilave ediniz.

Hamuru yaklaşık 1 parmak kalınlığında açın ve kalıpla  kesiniz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişiriniz. (kurabiyenin pişme süresi fırına göre farklılık gösterebilir)

Fırından çıkarınca tepside bırakmayıp tel üzerine alıp orada soğumasını sağlayınız. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...