16 Şubat 2013 Cumartesi

Etli Yaprak Sarması



Malzemeler :

600 gr. civarı asma yaprak
400gr. kıyma
2 adet orta boy soğan
1/2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
2 diş sarımsak
biraz maydanoz
karabiber
tuz
az sıvı yağ
2 domates yada domates püresi


Üzeri İçin :

3-4 diş iri sarımsak
yoğurt

Hazırlanışı :

Yapraklar taze ise, tencereye su koyun kaynayınca yaprakları içine atın her iki tarafını da 3-4 dakika yani rengi dönene kadar tutun. Sudan alıp süzgeçte bekletin.

Yapraklar salamura ise ılık suya koyup 1-2 saat bekletin yada bir kaç defa sıcağa yakın sudan geçirin. Yaprakların tuzu hemen hemen kalmamış olmalı.

Bir kaba kıymayı,küçük küçük doğranmış soğanları, pirinçleri, domates salçasını, rendelenmiş sarımsakları, küçük doğranmış maydanozu, karabiberi,tuzu ve sıvı yağı ve bir türk kahvesi fincan su koyup karıştırın.

Yaprakların saplarını kopartıp tüylü yani damarlı kısmı yukarı gelecek şekilde tabağa koyup üzerine hazırladığınız harç dan çok az koyup sarınız.

Teflon tencerenin dibine yaprak sıralayınız yada tencerenin genişliğinden biraz daha küçük bir tabağın tersi yukarı gelecek şekilde tencerenin dibine koyabilirsiniz. Bu da aynı işi görüyor yalnız tabağının kenarlarının düz olmaması gerekiyor. Kaynarken altına su girmesi lazım.

Üzerine sardığınız yaprakları atınız.En üstüne  domatesleri rendeleyin yada biraz domates püresi koyun, sıvı yağ gezdirip çok az tuz atıp tekrar bir tabak kapatınız ve sıcak su koyup kısık ateşte pişiriniz.

Servis yaparken sarmaların üzerine sarımsaklı yoğurt koyup isterseniz kızdırılmış  yağda dökebilirsiniz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...